Jahodový nepečený cheesecake

Tento nepečený cheesecake je osvěžující a lehký dezert, ideální pro horké dny nebo slavnostní příležitosti. Sušenkový korpus spolu s jemným krémem a ovocným přelivem tvoří lahodnou kombinaci, která potěší milovníky sladkého. Dort je navíc snadný na přípravu, i když vyžaduje čas na ztuhnutí v ledničce.

Ingredience (12 x porce)

Na korpus

Na krém

Na jahodový přeliv

Postup přípravy

  1. Připravíme si máslové sušenky a rozdrtíme je najemno (pomocí mixéru nebo válečku).
  2. Rozpustíme máslo a nalijeme ho na rozdrcené sušenky.
  3. Sušenkovou směs důkladně promícháme a upěchujeme ji na dno dortové formy (průměr 24 cm), kterou jsme vyložili pečicím papírem.
  4. Korpus dáme stranou a začneme s přípravou krému.
  5. Připravíme si mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh a moučkový cukr dle chuti.
  6. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat podle návodu.
  7. V míse důkladně promícháme mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh a cukr.
  8. Želatinu rozpustíme (v horké vodě nebo podle návodu) a vmícháme ji do připraveného krému.
  9. Hotový krém rovnoměrně rozetřeme na sušenkový korpus a uhladíme.
  10. Dort dáme do ledničky, aby krém ztuhl.
  11. Očistíme si jahody, nakrájíme je a rozmixujeme na pyré.
  12. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě dle návodu.
  13. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do jahodového pyré, přidáme moučkový cukr dle chuti a dobře promícháme.
  14. Přeliv nalijeme na vršek ztuhlého krému a znovu dáme do ledničky.
  15. Dort necháme v lednici ztuhnout přes noc. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvým ovocem nebo jinými dekoracemi dle chuti. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 396.24 kcal | Protein: 8.18 g | Sacharidy: 15.87 g | z toho cukr: 7.34 g | Tuk: 33.42 g | z toho nas. MK: 21.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4332-jahodovy-nepeceny-cheesecake