Tento nepečený cheesecake je osvěžující a lehký dezert, ideální pro horké dny nebo slavnostní příležitosti. Sušenkový korpus spolu s jemným krémem a ovocným přelivem tvoří lahodnou kombinaci, která potěší milovníky sladkého. Dort je navíc snadný na přípravu, i když vyžaduje čas na ztuhnutí v ledničce.
Ingredience (12 x porce)
Na korpus
Na krém
Na jahodový přeliv
Postup přípravy
Připravíme si máslové sušenky a rozdrtíme je najemno (pomocí mixéru nebo válečku).
Rozpustíme máslo a nalijeme ho na rozdrcené sušenky.
Sušenkovou směs důkladně promícháme a upěchujeme ji na dno dortové formy (průměr 24 cm), kterou jsme vyložili pečicím papírem.
Korpus dáme stranou a začneme s přípravou krému.
Připravíme si mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh a moučkový cukr dle chuti.
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat podle návodu.
V míse důkladně promícháme mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh a cukr.
Želatinu rozpustíme (v horké vodě nebo podle návodu) a vmícháme ji do připraveného krému.
Hotový krém rovnoměrně rozetřeme na sušenkový korpus a uhladíme.
Dort dáme do ledničky, aby krém ztuhl.
Očistíme si jahody, nakrájíme je a rozmixujeme na pyré.
Želatinu necháme nabobtnat ve vodě dle návodu.
Rozpuštěnou želatinu vmícháme do jahodového pyré, přidáme moučkový cukr dle chuti a dobře promícháme.
Přeliv nalijeme na vršek ztuhlého krému a znovu dáme do ledničky.
Dort necháme v lednici ztuhnout přes noc. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvým ovocem nebo jinými dekoracemi dle chuti. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 396.24 kcal |
Protein: 8.18 g |
Sacharidy: 15.87 g |
z toho cukr: 7.34 g |
Tuk: 33.42 g |
z toho nas. MK: 21.72 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4332-jahodovy-nepeceny-cheesecake