Skvělá alternativa k tradičním bramborovým nokům, která využívá přirozené sladkosti batátů. Jemná textura noků se báječně doplňuje s křupavou slaninou a restovanými žampiony. Ideální pro podzimní a zimní večeře.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Batáty omyjeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 1 hodinu, dokud nezměknou. Necháme vychladnout, poté oloupeme a nastrouháme najemno.
K batátové směsi přidáme ricottu, parmazán a špetku soli. Přimícháváme mouku, dokud nevznikne těsto, které drží tvar, ale zůstává jemné.
Z těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na menší kousky (špalíčky) nebo tvarujeme dle fantazie.
Noky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je opatrně vyjmeme a smícháme s trochou olivového oleje, aby se neslepily.
Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu dozlatova a křupava. Přidáme k uvařeným nokům.
Na stejné pánvi restujeme nakrájené žampiony, případně s trochou olivového oleje. Po změknutí přidáme k nokům a slanině.
Vše promícháme, přičemž dbáme na to, aby se noky nepotrhaly. Podáváme posypané čerstvým parmazánem a ozdobené lístky bazalky. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 510.58 kcal |
Protein: 26.43 g |
Sacharidy: 25.56 g |
z toho cukr: 6.93 g |
Tuk: 32.53 g |
z toho nas. MK: 14.36 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4384-batatove-noky-se-slaninou-a-zampiony