Kuřecí játra na portském víně a tymiánu je elegantní a rychle připravený pokrm, který spojuje jemnou chuť kuřecích jater s lahodnou omáčkou z portského vína a čerstvého tymiánu. Vhodné pro slavnostní večeři i běžný všední den. Podává se s čerstvou bagetou a zeleninovým salátem.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Játra vyndáme dopředu z lednice, opláchneme a osušíme. Očistíme od blanek a rozdělíme na poloviny, aby se následně rovnoměrněji propekla.
Šalotku oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
Na pánvi rozpustíme máslo nebo ghí. Přidáme nakrájenou šalotku a lehce ji orestujeme do sklovata.
Přidáme játra a zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhla.
Podlijeme portským vínem tak, aby játra nebyla zcela ponořená. Přidáme snítky tymiánu a necháme omáčku zredukovat na požadovanou konzistenci.
Těsně před podáváním játra z obou stran osolíme a dáme na talíř.
Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu portského vína a kousek másla, krátce provaříme a nalijeme přes játra.
Podáváme s čerstvou bagetou a lehkým zeleninovým salátem – například rukolovým salátem s cherry rajčaty, mungo klíčky a olivovým olejem ochuceným tymiánem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 290.34 kcal |
Protein: 28.48 g |
Sacharidy: 6.64 g |
z toho cukr: 3.05 g |
Tuk: 11.90 g |
z toho nas. MK: 5.04 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4388-kureci-jatra-na-portskem-vine-a-tymianu