Kuřecí játra na portském víně a tymiánu

Kuřecí játra na portském víně a tymiánu je elegantní a rychle připravený pokrm, který spojuje jemnou chuť kuřecích jater s lahodnou omáčkou z portského vína a čerstvého tymiánu. Vhodné pro slavnostní večeři i běžný všední den. Podává se s čerstvou bagetou a zeleninovým salátem.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Játra vyndáme dopředu z lednice, opláchneme a osušíme. Očistíme od blanek a rozdělíme na poloviny, aby se následně rovnoměrněji propekla.
  2. Šalotku oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo nebo ghí. Přidáme nakrájenou šalotku a lehce ji orestujeme do sklovata.
  4. Přidáme játra a zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhla.
  5. Podlijeme portským vínem tak, aby játra nebyla zcela ponořená. Přidáme snítky tymiánu a necháme omáčku zredukovat na požadovanou konzistenci.
  6. Těsně před podáváním játra z obou stran osolíme a dáme na talíř.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu portského vína a kousek másla, krátce provaříme a nalijeme přes játra.
  8. Podáváme s čerstvou bagetou a lehkým zeleninovým salátem – například rukolovým salátem s cherry rajčaty, mungo klíčky a olivovým olejem ochuceným tymiánem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 290.34 kcal | Protein: 28.48 g | Sacharidy: 6.64 g | z toho cukr: 3.05 g | Tuk: 11.90 g | z toho nas. MK: 5.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4388-kureci-jatra-na-portskem-vine-a-tymianu