Celerová pomazánka

Celerová pomazánka je skvělou volbou pro zdravou svačinu nebo lehkou večeři. Jednoduše připravená, výživná a plná chuti – ideální na čerstvé pečivo nebo krekry.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Celer oloupeme, uvaříme do změknutí a necháme zchladnout. Poté jej nastrouháme nahrubo.
  2. Uvařená vejce oloupeme a nastrouháme najemno. Syrovou mrkev oloupeme (nebo důkladně vydrhneme) a také nastrouháme najemno.
  3. V míse spojíme celer, mrkev a vejce s žervé a majonézou. Přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
  4. Pomazánku osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  5. Servírujeme na čerstvém pečivu, toastu nebo s krekry. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 160.25 kcal | Protein: 7.57 g | Sacharidy: 7.13 g | z toho cukr: 3.20 g | Tuk: 10.89 g | z toho nas. MK: 4.70 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4389-celerova-pomazanka