Celerová pomazánka je skvělou volbou pro zdravou svačinu nebo lehkou večeři. Jednoduše připravená, výživná a plná chuti – ideální na čerstvé pečivo nebo krekry.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Celer oloupeme, uvaříme do změknutí a necháme zchladnout. Poté jej nastrouháme nahrubo.
Uvařená vejce oloupeme a nastrouháme najemno. Syrovou mrkev oloupeme (nebo důkladně vydrhneme) a také nastrouháme najemno.
V míse spojíme celer, mrkev a vejce s žervé a majonézou. Přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
Pomazánku osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Servírujeme na čerstvém pečivu, toastu nebo s krekry. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 160.25 kcal |
Protein: 7.57 g |
Sacharidy: 7.13 g |
z toho cukr: 3.20 g |
Tuk: 10.89 g |
z toho nas. MK: 4.70 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4389-celerova-pomazanka