Krémová tarhoňa s rajčaty a parmazánem je chutné a krémové jídlo, které kombinuje jemnou chuť tarhoně s bohatou rajčatovou omáčkou a slaninou. S parmazánem a čerstvou petrželkou se stává opravdovou delikatesou.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Na pánvi si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou slaninu na malé kostičky a opečeme ji dozlatova.
K orestované slanině přidáme najemno nakrájený česnek a krátce zarestujeme. Poté přidáme nakrájená rajčata a povaříme cca 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
Přilijeme vývar, smetanu a přisypeme tarhoňu. Mícháme, dokud se tarhoňa uvaří, což trvá přibližně 7 minut. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu vývaru.
Jakmile je tarhoňa měkká, stáhneme ji z plotny a vmícháme parmazán. Osolíme a opepříme dle chuti.
Nakonec posypeme čerstvou petrželkou a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,376.08 kcal |
Protein: 42.42 g |
Sacharidy: 140.77 g |
z toho cukr: 17.85 g |
Tuk: 68.29 g |
z toho nas. MK: 31.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4391-kremova-tarhona-s-rajcaty-a-parmazanem