Krémová tarhoňa s rajčaty a parmazánem

Krémová tarhoňa s rajčaty a parmazánem je chutné a krémové jídlo, které kombinuje jemnou chuť tarhoně s bohatou rajčatovou omáčkou a slaninou. S parmazánem a čerstvou petrželkou se stává opravdovou delikatesou.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Na pánvi si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou slaninu na malé kostičky a opečeme ji dozlatova.
  2. K orestované slanině přidáme najemno nakrájený česnek a krátce zarestujeme. Poté přidáme nakrájená rajčata a povaříme cca 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
  3. Přilijeme vývar, smetanu a přisypeme tarhoňu. Mícháme, dokud se tarhoňa uvaří, což trvá přibližně 7 minut. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu vývaru.
  4. Jakmile je tarhoňa měkká, stáhneme ji z plotny a vmícháme parmazán. Osolíme a opepříme dle chuti.
  5. Nakonec posypeme čerstvou petrželkou a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,376.08 kcal | Protein: 42.42 g | Sacharidy: 140.77 g | z toho cukr: 17.85 g | Tuk: 68.29 g | z toho nas. MK: 31.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4391-kremova-tarhona-s-rajcaty-a-parmazanem