Míša dort

Míša dort je neodolatelnou kombinací čokoládového korpusu, tvarohového krému a čokoládové polevy. Ideální na oslavy, rodinné posezení nebo jen tak ke kávě. Zamiluje si ho každý!

Ingredience (12 x porce)

Na korpus

Na krém

Na polevu

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
  2. Přidáme olej a důkladně prošleháme.
  3. Vmícháme prosátou mouku smíchanou s jedlou sodou a kakaem (nebo karobem). Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu podmáslí.
  4. Zvlášť vyšleháme bílky do pevného sněhu a opatrně je vmícháme do těsta.
  5. Těsto nalijeme do dortové formy (průměr 27 cm) vyložené pečicím papírem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 25 minut. Korpus necháme po upečení zcela vychladnout.
  7. Vyšleháme smetanu dotuha.
  8. Vmícháme ji do tvarohu, který jsme předtím osladili moučkovým cukrem. Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do lednice.
  9. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu s mlékem a kokosovým olejem (nebo máslem).
  10. Polevu důkladně promícháme, aby byla hladká.
  11. Ne příliš horkou polevou rovnoměrně přelijeme krém na dortu. Dáme zpět do lednice ztuhnout.
  12. Dort necháme ideálně odležet v lednici přes noc, aby korpus natáhl vlhkost z krému.
  13. Před podáváním vyjmeme dort z lednice, necháme chvíli stát při pokojové teplotě a při krájení použijeme mokrý nůž, aby poleva nepopraskala. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 397.80 kcal | Protein: 8.87 g | Sacharidy: 29.72 g | z toho cukr: 24.61 g | Tuk: 26.98 g | z toho nas. MK: 16.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4395-misa-dort