Tento nízkosacharidový "pizza bread" je lahodná sýrová alternativa k tradiční pizze, ideální pro milovníky sýra a česneku. Je rychlý na přípravu a skvělý jako svačina nebo lehký oběd.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Cuketu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu.
V míse smícháme nastrouhanou mozzarellu, parmazán, eidam, vajíčka, vymačkanou cuketu a česnek.
Dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
Předehřejeme troubu na 180°C.
Vytvarujeme směs do placky na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme přibližně 20–25 minut, dokud nebude povrch zlatavý a křupavý.
Podáváme samotný nebo s oblíbenou omáčkou, např. rajčatovou nebo česnekovou. Skvělý je i jako příloha k salátu. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 202.34 kcal |
Protein: 17.68 g |
Sacharidy: 2.60 g |
z toho cukr: 1.24 g |
Tuk: 13.27 g |
z toho nas. MK: 7.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4398-pizza-bread