Pizza bread

Tento nízkosacharidový "pizza bread" je lahodná sýrová alternativa k tradiční pizze, ideální pro milovníky sýra a česneku. Je rychlý na přípravu a skvělý jako svačina nebo lehký oběd.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu.
  2. V míse smícháme nastrouhanou mozzarellu, parmazán, eidam, vajíčka, vymačkanou cuketu a česnek.
  3. Dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
  4. Předehřejeme troubu na 180°C.
  5. Vytvarujeme směs do placky na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečeme přibližně 20–25 minut, dokud nebude povrch zlatavý a křupavý.
  7. Podáváme samotný nebo s oblíbenou omáčkou, např. rajčatovou nebo česnekovou. Skvělý je i jako příloha k salátu. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 202.34 kcal | Protein: 17.68 g | Sacharidy: 2.60 g | z toho cukr: 1.24 g | Tuk: 13.27 g | z toho nas. MK: 7.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4398-pizza-bread