Indie s kuřecím masem, cizrnou a kokosovým mlékem

Tento recept je plný aromatických koření a chutí, které vám připomenou tradiční indickou kuchyni. S bohatou směsí koření, jako je zázvor, česnek, kurkuma a římský kmín, se toto jídlo stává dokonalou kombinací lahodné krémové omáčky a šťavnatého masa. Podáváme s rýží nebo naan chlebem pro autentický zážitek.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme česnek, zázvor, mletou chilli papričku a římský kmín, krátce restujeme.
  2. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme, aby se maso zatáhlo.
  3. Přidáme brambory a kurkumu, vše dobře promícháme.
  4. Zalijeme kokosovým mlékem a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a vaříme pod pokličkou asi 20-25 minut, dokud brambory a maso nejsou měkké.
  5. Nakonec přidáme cizrnu a garam masalu, krátce povaříme. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
  6. Podáváme s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 718.14 kcal | Protein: 43.05 g | Sacharidy: 50.20 g | z toho cukr: 10.44 g | Tuk: 34.14 g | z toho nas. MK: 22.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4399-indie-s-kurecim-masem-cizrnou-a-kokosovym-mlekem