Tento recept je plný aromatických koření a chutí, které vám připomenou tradiční indickou kuchyni. S bohatou směsí koření, jako je zázvor, česnek, kurkuma a římský kmín, se toto jídlo stává dokonalou kombinací lahodné krémové omáčky a šťavnatého masa. Podáváme s rýží nebo naan chlebem pro autentický zážitek.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme česnek, zázvor, mletou chilli papričku a římský kmín, krátce restujeme.
Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme, aby se maso zatáhlo.
Přidáme brambory a kurkumu, vše dobře promícháme.
Zalijeme kokosovým mlékem a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a vaříme pod pokličkou asi 20-25 minut, dokud brambory a maso nejsou měkké.
Nakonec přidáme cizrnu a garam masalu, krátce povaříme. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Podáváme s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 718.14 kcal |
Protein: 43.05 g |
Sacharidy: 50.20 g |
z toho cukr: 10.44 g |
Tuk: 34.14 g |
z toho nas. MK: 22.74 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4399-indie-s-kurecim-masem-cizrnou-a-kokosovym-mlekem