Špenátový krém se slaninou

Špenátový krém se slaninou, krutonky a parmazánem je výživná a lahodná polévka, která spojuje jemnou chuť špenátu s výraznými doplňky. Krémová konzistence, křupavá slanina a bohatý parmazán dělají z tohoto pokrmu ideální volbu pro lehký oběd nebo večeři.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Čerstvý špenát opláchneme a osušíme. Pokud používáme mražený, necháme ho předem rozmrazit.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo nebo olivový olej. Přidáme nasekaný česnek a krátce ho orestujeme, aby se rozvoněl (pozor, aby nezhnědl).
  3. Do hrnce přidáme špenát, osolíme, opepříme a zalijeme asi 500 ml vody. Vaříme 5–7 minut, dokud špenát nezměkne.
  4. K povařenému špenátu přidáme smetanu a tavený sýr. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí a směs se spojí.
  5. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému. Podle potřeby upravíme hustotu přidáním vody nebo vývaru.
  6. Na pánvi orestujeme slaninu dozlatova a křupava.
  7. Špenátový krém nalijeme do misek, posypeme křupavou slaninou, krutonky a strouhaným parmazánem. Podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 382.79 kcal | Protein: 11.90 g | Sacharidy: 13.54 g | z toho cukr: 3.18 g | Tuk: 31.12 g | z toho nas. MK: 15.77 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4400-spenatovy-krem-se-slaninou