Rukolová polévka je svěží a chutný pokrm, který spojuje jemnou chuť brambor s pikantní rukolou. Díky smetaně je polévka krásně krémová, a muškátový oříšek jí dodá příjemnou vůni. Je to ideální jídlo pro chladné dny, kdy máte chuť na něco lehkého, ale s bohatou chutí. Servírovaná s trochou zakysané smetany se stává skvostným pokrmem na každou příležitost.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hrnci rozpustíme máslo a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí.
Zalijeme cibuli bílým vínem a necháme ho zcela odpařit.
Na kostičky nakrájíme brambory a přidáme je do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou.
Když jsou brambory měkké, přilijeme smetanu ke šlehání.
Do polévky přidáme rukolu (několik lístků si necháme na ozdobu) a necháme 2 minuty povařit.
Odstavíme hrnec z plotny a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
Dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
Polévku podáváme s ozdobou z rukoly a zakysanou smetanou. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 283.11 kcal |
Protein: 4.35 g |
Sacharidy: 19.18 g |
z toho cukr: 4.53 g |
Tuk: 18.81 g |
z toho nas. MK: 11.65 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4402-rukolova-polevka