Rukolová polévka

Rukolová polévka je svěží a chutný pokrm, který spojuje jemnou chuť brambor s pikantní rukolou. Díky smetaně je polévka krásně krémová, a muškátový oříšek jí dodá příjemnou vůni. Je to ideální jídlo pro chladné dny, kdy máte chuť na něco lehkého, ale s bohatou chutí. Servírovaná s trochou zakysané smetany se stává skvostným pokrmem na každou příležitost.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpustíme máslo a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí.
  2. Zalijeme cibuli bílým vínem a necháme ho zcela odpařit.
  3. Na kostičky nakrájíme brambory a přidáme je do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou.
  4. Když jsou brambory měkké, přilijeme smetanu ke šlehání.
  5. Do polévky přidáme rukolu (několik lístků si necháme na ozdobu) a necháme 2 minuty povařit.
  6. Odstavíme hrnec z plotny a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
  7. Dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
  8. Polévku podáváme s ozdobou z rukoly a zakysanou smetanou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 283.11 kcal | Protein: 4.35 g | Sacharidy: 19.18 g | z toho cukr: 4.53 g | Tuk: 18.81 g | z toho nas. MK: 11.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4402-rukolova-polevka