Vepřové výpečky z bůčku se smetanovým špenátem jsou klasické a syté jídlo, které si skvěle vychutnáte s domácím bramborovým či houskovým knedlíkem. Jemně pečené vepřové maso je podávané s lahodným smetanovým špenátem, který dodává pokrmu neodolatelnou chuť. Ideální volba pro pohodové rodinné obědy či večeře.
Ingredience (6 x porce)
Příloha
Postup přípravy
Vepřový bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné cca 2-3 cm. Na každém plátku uděláme naříznutí a vložíme do něj česnek. Maso osolíme, opepříme, posypeme sladkou mletou paprikou a necháme chvíli odležet.
Na pánvi zahřejeme sádlo nebo olej a výpečky zprudka opečeme z obou stran dozlatova, aby se vytvořila křupavá kůrka.
Přendáme opečené výpečky do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme péct přikryté na 180 °C cca 1,5 – 2 hodiny, dokud není maso měkké.
Mezitím si připravíme smetanový špenát. Na másle orestujeme čerstvý špenát, dokud nezměkne. Podlijeme smetanou a dochutíme muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
Výpečky podáváme s hotovým smetanovým špenátem a oblíbenými přílohami, jako jsou bramborový nebo houskový knedlík. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,439.54 kcal |
Protein: 30.54 g |
Sacharidy: 73.24 g |
z toho cukr: 1.82 g |
Tuk: 111.83 g |
z toho nas. MK: 45.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4403-veprove-vypecky-se-smetanovym-spenatem