Vepřové výpečky se smetanovým špenátem

Vepřové výpečky z bůčku se smetanovým špenátem jsou klasické a syté jídlo, které si skvěle vychutnáte s domácím bramborovým či houskovým knedlíkem. Jemně pečené vepřové maso je podávané s lahodným smetanovým špenátem, který dodává pokrmu neodolatelnou chuť. Ideální volba pro pohodové rodinné obědy či večeře.

Ingredience (6 x porce)

Příloha

Postup přípravy

  1. Vepřový bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné cca 2-3 cm. Na každém plátku uděláme naříznutí a vložíme do něj česnek. Maso osolíme, opepříme, posypeme sladkou mletou paprikou a necháme chvíli odležet.
  2. Na pánvi zahřejeme sádlo nebo olej a výpečky zprudka opečeme z obou stran dozlatova, aby se vytvořila křupavá kůrka.
  3. Přendáme opečené výpečky do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme péct přikryté na 180 °C cca 1,5 – 2 hodiny, dokud není maso měkké.
  4. Mezitím si připravíme smetanový špenát. Na másle orestujeme čerstvý špenát, dokud nezměkne. Podlijeme smetanou a dochutíme muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Výpečky podáváme s hotovým smetanovým špenátem a oblíbenými přílohami, jako jsou bramborový nebo houskový knedlík. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,439.54 kcal | Protein: 30.54 g | Sacharidy: 73.24 g | z toho cukr: 1.82 g | Tuk: 111.83 g | z toho nas. MK: 45.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4403-veprove-vypecky-se-smetanovym-spenatem