Vepřová panenka v dijonské hořčici s ratatouille

Tento recept spojuje šťavnatou vepřovou panenku potřenou aromatickou dijonskou hořčicí s lahodným ratatouille z čerstvé zeleniny, jako je cuketa, lilek, rajče a paprika. Kombinace francouzských a středomořských chutí vytváří harmonické jídlo, které je lehké, přesto vydatné a ideální pro slavnostní i běžné večeře.

Ingredience (4 x porce)

Na ratatouille

Postup přípravy

  1. Panenku očistíme od blan a omyjeme. Potřeme dijonskou hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným česnekem.
  2. Necháme marinovat alespoň 30 minut, ideálně přes noc v lednici.
  3. Zeleninu (cuketu, lilek, papriky, rajčata) nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno.
  4. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek a krátce restujeme.
  5. Postupně přidáváme lilek, cuketu, papriky a rajčata. Každou zeleninu krátce orestujeme, aby si zachovala svou texturu.
  6. Dochutíme solí, pepřem, tymiánem a provensálským kořením. Dusíme na mírném ohni asi 10 minut, dokud není zelenina měkká.
  7. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a panenku opečeme ze všech stran dozlatova (cca 2–3 minuty z každé strany).
  8. Přendáme ji do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 10–12 minut, aby zůstala šťavnatá.
  9. Panenku nakrájíme na plátky a podáváme s porcí ratatouille. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 372.74 kcal | Protein: 30.07 g | Sacharidy: 13.97 g | z toho cukr: 9.92 g | Tuk: 19.54 g | z toho nas. MK: 3.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4404-veprova-panenka-v-dijonske-horcici-s-ratatouille