Řízečky z vepřové panenky v bramboráku

Tento recept spojuje křehkost vepřové panenky s křupavým bramborákem, což je dokonalá kombinace pro milovníky chutných a sytých pokrmů. Jemné maso v obalu z bramborového těsta poskytuje nezapomenutelný chuťový zážitek.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké řízečky.
  2. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
  3. Rozpálíme dostatek oleje na pánvi a kápneme do ní 2 lžíce těsta. Na těsto položíme plátek panenky a zakryjeme opět bramborovým těstem.
  4. Smažíme v horkém oleji z obou stran do zlatavé barvy.
  5. Hotové řízečky podáváme ihned s oblíbenou přílohou, například s dušenou zeleninou nebo salátem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 496.78 kcal | Protein: 35.27 g | Sacharidy: 60.28 g | z toho cukr: 3.09 g | Tuk: 9.24 g | z toho nas. MK: 2.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4406-rizecky-z-veprove-panenky-v-bramboraku