Rizoto s hlívou ústřičnou, jarní cibulkou a šťavnatými restovanými kuřecími kousky je chutné a výživné jídlo, které propojuje jemnou chuť hlívy a aromatický parmazán. Tento pokrm je ideální volbou pro rychlou a sytou večeři, která potěší milovníky italské kuchyně i ty, kteří oceňují jednoduchost a čerstvost surovin.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a maso zprudka opečeme dozlatova. Hotové maso odložíme stranou.
Hlívu nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, oddělíme bílou a zelenou část.
Na pánvi rozehřejeme další lžíci olivového oleje, přidáme hlívu a bílou část jarní cibulky. Restujeme, dokud hlíva nezměkne a cibulka nezmění barvu. Odložíme stranou.
Ve větším hrnci rozehřejeme zbylou lžíci olivového oleje. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek a necháme zesklovatět.
Nasypeme rýži a za stálého míchání ji restujeme, dokud nebude průhledná.
Zalijeme rýži vínem a necháme jej zcela odpařit. Poté postupně přiléváme vývar po naběračkách. Vždy počkáme, dokud se tekutina nevsákne, než přidáme další. Rýže by měla být na skus (al dente) a celková konzistence krémová.
Do téměř hotového rizota přidáme restovanou hlívu, kuřecí maso a zelenou část jarní cibulky. Promícháme.
Vmícháme máslo a 50 g strouhaného parmazánu. Dochutíme solí a pepřem.
Rizoto rozdělíme na talíře a posypeme dalším parmazánem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 620.37 kcal |
Protein: 28.44 g |
Sacharidy: 60.02 g |
z toho cukr: 3.80 g |
Tuk: 26.59 g |
z toho nas. MK: 10.38 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4408-rizoto-s-hlivou-a-restovanymi-kurecimi-kousky