Císařská bábovka

Císařská bábovka s lískovými ořechy, rozinkami a čokoládou je klasický sladký dezert, který spojuje tradiční chutě s jemnou vůní oříšků a rozinek. Čokoládová poleva na povrchu dodává bábovce extra sladkost a dokonalou tečku na závěr. Skvělá volba pro rodinné oslavy nebo víkendové mlsání.

Ingredience (10 x porce)

Poleva

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme mléko a olej a promícháme.
  2. Prosejeme hladkou mouku a prášek do pečiva, poté zapracujeme do směsi.
  3. Ořechy, rozinky a hořkou čokoládu přidáme do těsta a jemně zamícháme.
  4. Vymažeme formu na bábovku olejem nebo máslem a vysypeme moukou.
  5. Těsto vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40-45 minut, dokud špejli nevytáhneme suchou.
  6. Mezitím si rozpustíme hořkou čokoládu se smetanou ve vodní lázni a promícháme.
  7. Hotovou bábovku necháme vychladnout a poté ji polijeme čokoládovou polevou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 554.47 kcal | Protein: 9.25 g | Sacharidy: 55.46 g | z toho cukr: 29.94 g | Tuk: 31.87 g | z toho nas. MK: 8.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4409-cisarska-babovka