Císařská bábovka s lískovými ořechy, rozinkami a čokoládou je klasický sladký dezert, který spojuje tradiční chutě s jemnou vůní oříšků a rozinek. Čokoládová poleva na povrchu dodává bábovce extra sladkost a dokonalou tečku na závěr. Skvělá volba pro rodinné oslavy nebo víkendové mlsání.
Ingredience (10 x porce)
Poleva
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme mléko a olej a promícháme.
Prosejeme hladkou mouku a prášek do pečiva, poté zapracujeme do směsi.
Ořechy, rozinky a hořkou čokoládu přidáme do těsta a jemně zamícháme.
Vymažeme formu na bábovku olejem nebo máslem a vysypeme moukou.
Těsto vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40-45 minut, dokud špejli nevytáhneme suchou.
Mezitím si rozpustíme hořkou čokoládu se smetanou ve vodní lázni a promícháme.
Hotovou bábovku necháme vychladnout a poté ji polijeme čokoládovou polevou. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 554.47 kcal |
Protein: 9.25 g |
Sacharidy: 55.46 g |
z toho cukr: 29.94 g |
Tuk: 31.87 g |
z toho nas. MK: 8.71 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4409-cisarska-babovka