Zeleninový krém s krupicovými noky

Tento zeleninový krém s krupicovými noky je výživné a jemné jídlo, ideální pro chladné dny. Kombinuje krémovou zeleninovou polévku s lehkými domácími noky, což z něj dělá perfektní volbu pro lehký oběd či večeři.

Ingredience (4 x porce)

Na noky

Postup přípravy

  1. Mrkev, batátu a cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Stroužek česneku nasekáme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli a česnek, dokud nezměknou a nezačnou vonět.
  3. Přidáme nakrájenou mrkev a batátu, orestujeme chvíli společně a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme doměkka.
  4. Poté, co je zelenina měkká, vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
  5. V míse smícháme hrubou krupici, vejce a sůl. Tvoříme noky, které vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je scedíme a promastíme máslem.
  6. Hotový zeleninový krém nalijeme do talířů, vložíme noky a případně ozdobíme dle vlastní fantazie a chuti. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 301.11 kcal | Protein: 6.43 g | Sacharidy: 29.70 g | z toho cukr: 5.53 g | Tuk: 16.92 g | z toho nas. MK: 8.56 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4411-zeleninovy-krem-s-krupicovymi-noky