Pečená kuřecí křidélka se sladko-slanou marinádou jsou ideálním jídlem pro milovníky výrazných chutí. Kombinace medu, sójové omáčky a aromatického koření dodává pokrmu neodolatelnou karamelovou glazuru. Tento recept je skvělou volbou pro přátelská setkání nebo jako chutná alternativa k tradičním obědům. Snadná příprava a šťavnatý výsledek si získají každého, kdo je ochutná.
Ingredience (4 x porce)
Na marinádu
Postup přípravy
Kuřecí křidélka omyjeme, osušíme a z každého křídla odřízneme špičku (pokud je přítomná). Potřeme je olejem, osolíme, opepříme a dáme stranou.
V misce smícháme všechny ingredience na marinádu: sójovou omáčku, med, kečup, cukr, ocet, česnek, zázvor, chilli omáčku a sezamový olej. Důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.
Křidélka vložíme do velké uzavíratelné nádoby nebo sáčku, zalijeme marinádou, uzavřeme a necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
Předehřejeme troubu na 200 °C. Křidélka rozložíme na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. Pečeme přibližně 35–40 minut, během pečení křidélka několikrát otočíme a potíráme zbylou marinádou, aby se krásně leskla.
Hotová křidélka servírujeme horká, posypaná sezamovými semínky nebo čerstvým nasekaným koriandrem pro extra chuť. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 602.43 kcal |
Protein: 45.35 g |
Sacharidy: 20.58 g |
z toho cukr: 18.59 g |
Tuk: 36.80 g |
z toho nas. MK: 9.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4415-sladko-slana-kureci-kridelka