Skořicové croissanty

Tyto skořicové croissanty jsou rychlé, křupavé a voňavé. Ideální jako sladká snídaně nebo pohoštění ke kávě či čaji.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Rozválíme listové těsto na tenký obdélník (cca 30 × 40 cm). Ostrým nožem nebo rádýlkem ho rozdělíme na trojúhelníky.
  2. V misce smícháme cukr, skořici a rozpuštěné máslo.
  3. Každý trojúhelník potřeme skořicovým cukrem. Začneme rolovat od širší strany směrem k úzké špičce, čímž vytvoříme croissant.
  4. Croissanty pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
  5. Troubu předehřejeme na 200 °C. Croissanty pečeme přibližně 15–20 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  6. Po upečení necháme croissanty chvíli vychladnout. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 251.97 kcal | Protein: 3.30 g | Sacharidy: 21.81 g | z toho cukr: 6.60 g | Tuk: 16.65 g | z toho nas. MK: 3.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4416-skoricove-croissanty