Skořicové croissanty
Tyto skořicové croissanty jsou rychlé, křupavé a voňavé. Ideální jako sladká snídaně nebo pohoštění ke kávě či čaji.
Ingredience (8 x porce)
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Rozválíme listové těsto na tenký obdélník (cca 30 × 40 cm). Ostrým nožem nebo rádýlkem ho rozdělíme na trojúhelníky.
- V misce smícháme cukr, skořici a rozpuštěné máslo.
- Každý trojúhelník potřeme skořicovým cukrem. Začneme rolovat od širší strany směrem k úzké špičce, čímž vytvoříme croissant.
- Croissanty pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
- Troubu předehřejeme na 200 °C. Croissanty pečeme přibližně 15–20 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Po upečení necháme croissanty chvíli vychladnout. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 251.97 kcal |
Protein: 3.30 g |
Sacharidy: 21.81 g |
z toho cukr: 6.60 g |
Tuk: 16.65 g |
z toho nas. MK: 3.89 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4416-skoricove-croissanty