Kynuté švestkové knedlíky jsou tradiční sladkou pochoutkou, která se skvěle hodí jako dezert nebo sladké jídlo k obědu. Jemné kynuté těsto plněné šťavnatými švestkami a lehce sypané mákem s cukrem tvoří dokonalou kombinaci chutí.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V mléce mírně zahřejeme droždí s lžičkou cukru a necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, zbytek cukru a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto.
Těsto necháme kynout přikryté utěrkou na teplém místě přibližně 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Švestky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme pecek.
Z vykynutého těsta odtrhneme kousky, do každého zabalíme švestku a vytvarujeme knedlíky.
Vroucí vodou naplníme parní hrnec nebo parní vložku, knedlíky vkládáme a vaříme 15–20 minut.
Hotové knedlíky posypeme na másle opečeném máku s cukrem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 678.03 kcal |
Protein: 18.97 g |
Sacharidy: 112.17 g |
z toho cukr: 19.53 g |
Tuk: 14.13 g |
z toho nas. MK: 5.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4417-svestkove-knedliky-s-makem