Švestkové knedlíky s mákem

Kynuté švestkové knedlíky jsou tradiční sladkou pochoutkou, která se skvěle hodí jako dezert nebo sladké jídlo k obědu. Jemné kynuté těsto plněné šťavnatými švestkami a lehce sypané mákem s cukrem tvoří dokonalou kombinaci chutí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V mléce mírně zahřejeme droždí s lžičkou cukru a necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, zbytek cukru a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto necháme kynout přikryté utěrkou na teplém místě přibližně 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  4. Švestky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme pecek.
  5. Z vykynutého těsta odtrhneme kousky, do každého zabalíme švestku a vytvarujeme knedlíky.
  6. Vroucí vodou naplníme parní hrnec nebo parní vložku, knedlíky vkládáme a vaříme 15–20 minut.
  7. Hotové knedlíky posypeme na másle opečeném máku s cukrem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 678.03 kcal | Protein: 18.97 g | Sacharidy: 112.17 g | z toho cukr: 19.53 g | Tuk: 14.13 g | z toho nas. MK: 5.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4417-svestkove-knedliky-s-makem