Ovesné hrudky

Ovesné hrudky jsou jednoduchou a rychlou sladkou pochoutkou plnou zdravých ovesných vloček, másla a medu. Skvěle se hodí jako vánoční cukroví. Jejich příprava je rychlá a bez zbytečné námahy, což je činí ideální volbou pro každého milovníka domácích sladkostí.

Ingredience (12 x kusů)

Postup přípravy

  1. V malé pánvi rozehřejeme máslo, dokud se zcela nerozpustí.
  2. Přidáme med a promícháme.
  3. Do směsi postupně přisypeme ovesné vločky a promícháme, dokud se všechno nespojí.
  4. Vmícháme skořici (pokud chceme použít) a špetku soli.
  5. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut, dokud hrudky lehce nezezlátnou.
  7. Po vyjmutí z trouby necháme zcela vychladnout, aby hrudky ztuhly.

Nutriční hodnoty (1 x kusů)

Energ. hodnota: 123.35 kcal | Protein: 1.73 g | Sacharidy: 11.55 g | z toho cukr: 4.44 g | Tuk: 7.58 g | z toho nas. MK: 4.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4418-ovesne-hrudky