Ovesné hrudky jsou jednoduchou a rychlou sladkou pochoutkou plnou zdravých ovesných vloček, másla a medu. Skvěle se hodí jako vánoční cukroví. Jejich příprava je rychlá a bez zbytečné námahy, což je činí ideální volbou pro každého milovníka domácích sladkostí.
Ingredience (12 x kusů)
Postup přípravy
V malé pánvi rozehřejeme máslo, dokud se zcela nerozpustí.
Přidáme med a promícháme.
Do směsi postupně přisypeme ovesné vločky a promícháme, dokud se všechno nespojí.
Vmícháme skořici (pokud chceme použít) a špetku soli.
Směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut, dokud hrudky lehce nezezlátnou.
Po vyjmutí z trouby necháme zcela vychladnout, aby hrudky ztuhly.
Nutriční hodnoty (1 x kusů)
Energ. hodnota: 123.35 kcal |
Protein: 1.73 g |
Sacharidy: 11.55 g |
z toho cukr: 4.44 g |
Tuk: 7.58 g |
z toho nas. MK: 4.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4418-ovesne-hrudky