Cuketový krém s parmazánem

Cuketový krém s parmazánem je lehká, jemná polévka, která spojuje svěží chuť cukety se smetanovou hebkostí. Je to ideální pokrm pro milovníky zeleninových krémů, skvělý jako předkrm nebo lehká večeře.

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Cuketu omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme na menší kousky. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a orestujeme do změknutí. Přidáme cuketu a bramboru, krátce orestujeme.
  3. Zeleninu zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a případně přidáme muškátový oříšek. Vaříme na mírném ohni přibližně 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu, dobře promícháme a ještě krátce prohřejeme.
  5. Cuketový krém podáváme horký, ozdobený krutonky a posypaný strouhaným parmazánem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 287.74 kcal | Protein: 6.00 g | Sacharidy: 23.66 g | z toho cukr: 6.58 g | Tuk: 18.35 g | z toho nas. MK: 7.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4420-cuketovy-krem-s-parmazanem