Cuketový krém s parmazánem je lehká, jemná polévka, která spojuje svěží chuť cukety se smetanovou hebkostí. Je to ideální pokrm pro milovníky zeleninových krémů, skvělý jako předkrm nebo lehká večeře.
Ingredience (4 x porce)
Na ozdobu
Postup přípravy
Cuketu omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme na menší kousky. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a orestujeme do změknutí. Přidáme cuketu a bramboru, krátce orestujeme.
Zeleninu zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a případně přidáme muškátový oříšek. Vaříme na mírném ohni přibližně 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu, dobře promícháme a ještě krátce prohřejeme.