Tento recept na tradiční špekové knedlíky je ideálním pokrmem pro milovníky české kuchyně. Jemné, nadýchané knedlíky plněné anglickou slaninou se výborně doplňují s jemně dušeným bílým zelím a křupavou vídeňskou cibulkou, která dodává pokrmu extra chuťový zážitek. Skvělý oběd nebo večeře pro každou příležitost.
Ingredience (4 x porce)
Na zelí
Na cibulku
Postup přípravy
Bílé pečivo nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
Přidáme nasekanou petrželku, slaninu, sůl, hrubou mouku a promícháme.
Vejce a mléko lehce vyšleháme a přidáme k suché směsi. Vše dobře spojíme, aby vzniklo těsto.
Z těsta tvoříme malé kuličky a vložíme je do vroucí osolené vody. Vaříme cca 15-20 minut, dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
Na sádle nebo oleji orestujeme cibuli do zlatova, přidáme kmín a poté přidáme nakrájené zelí. Zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Ochutnáme a přidáme sůl, cukr a ocet podle chuti.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a smažíme na sádle s cukrem, dokud nezezlátnou.
Špekové knedlíky podáváme s dušeným bílým zelím a vídeňskou cibulkou. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 541.16 kcal |
Protein: 17.89 g |
Sacharidy: 58.67 g |
z toho cukr: 9.42 g |
Tuk: 24.59 g |
z toho nas. MK: 8.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4422-spekove-knedliky-se-zelim