Špekové knedlíky se zelím

Tento recept na tradiční špekové knedlíky je ideálním pokrmem pro milovníky české kuchyně. Jemné, nadýchané knedlíky plněné anglickou slaninou se výborně doplňují s jemně dušeným bílým zelím a křupavou vídeňskou cibulkou, která dodává pokrmu extra chuťový zážitek. Skvělý oběd nebo večeře pro každou příležitost.

Ingredience (4 x porce)

Na zelí

Na cibulku

Postup přípravy

  1. Bílé pečivo nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
  2. Přidáme nasekanou petrželku, slaninu, sůl, hrubou mouku a promícháme.
  3. Vejce a mléko lehce vyšleháme a přidáme k suché směsi. Vše dobře spojíme, aby vzniklo těsto.
  4. Z těsta tvoříme malé kuličky a vložíme je do vroucí osolené vody. Vaříme cca 15-20 minut, dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
  5. Na sádle nebo oleji orestujeme cibuli do zlatova, přidáme kmín a poté přidáme nakrájené zelí. Zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Ochutnáme a přidáme sůl, cukr a ocet podle chuti.
  6. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a smažíme na sádle s cukrem, dokud nezezlátnou.
  7. Špekové knedlíky podáváme s dušeným bílým zelím a vídeňskou cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 541.16 kcal | Protein: 17.89 g | Sacharidy: 58.67 g | z toho cukr: 9.42 g | Tuk: 24.59 g | z toho nas. MK: 8.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4422-spekove-knedliky-se-zelim