Kremrole

Kremrole jsou sladkým dezertem s křehkým těstem a lahodnou náplní. Tento tradiční recept se připravuje z křehkého těsta, které je plněné krémem, a na závěr posypané moučkovým cukrem nebo ozdobené čokoládovou polevou. Skvělý dezert, který potěší každého milovníka sladkých pochoutek.

Ingredience (8 x porce)

Na náplň

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku, sůl, cukr a na kousky nakrájené studené máslo. Vše zpracujeme na jemné drobky, poté přidáme vejce, smetanu a ocet. Vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
  2. Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na pruhy široké asi 2-3 cm. Tyto pruhy omotáme kolem kremrolových formiček nebo ruliček.
  3. Připravené těsto pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu přibližně 15-20 minut, dokud nejsou zlatavé.
  4. V mléce rozmícháme cukr a vanilkový pudinkový prášek. Přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo do krémové konzistence a postupně do něj vmícháme vychladlý pudink. Nakonec přidáme rum.
  5. Po upečení necháme kremrole vychladnout a pak je pomocí cukrářského sáčku naplníme připravenou náplní.
  6. Kremrole lehce posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 531.02 kcal | Protein: 6.40 g | Sacharidy: 32.02 g | z toho cukr: 8.63 g | Tuk: 41.52 g | z toho nas. MK: 25.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4423-kremrole