Kremrole jsou sladkým dezertem s křehkým těstem a lahodnou náplní. Tento tradiční recept se připravuje z křehkého těsta, které je plněné krémem, a na závěr posypané moučkovým cukrem nebo ozdobené čokoládovou polevou. Skvělý dezert, který potěší každého milovníka sladkých pochoutek.
Ingredience (8 x porce)
Na náplň
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, sůl, cukr a na kousky nakrájené studené máslo. Vše zpracujeme na jemné drobky, poté přidáme vejce, smetanu a ocet. Vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na pruhy široké asi 2-3 cm. Tyto pruhy omotáme kolem kremrolových formiček nebo ruliček.
Připravené těsto pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu přibližně 15-20 minut, dokud nejsou zlatavé.
V mléce rozmícháme cukr a vanilkový pudinkový prášek. Přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo do krémové konzistence a postupně do něj vmícháme vychladlý pudink. Nakonec přidáme rum.
Po upečení necháme kremrole vychladnout a pak je pomocí cukrářského sáčku naplníme připravenou náplní.
Kremrole lehce posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 531.02 kcal |
Protein: 6.40 g |
Sacharidy: 32.02 g |
z toho cukr: 8.63 g |
Tuk: 41.52 g |
z toho nas. MK: 25.73 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4423-kremrole