Pistáciové řezy s čokoládou

Pistáciové řezy s hořkou čokoládovou polevou jsou dokonalou sladkou tečkou pro každou příležitost. Jemné pistáciové těsto, obohacené o jemnou hořkou čokoládovou polevu, vytváří harmonickou chuťovou kombinaci, která potěší každého milovníka sladkých dezertů.

Ingredience (12 x porce)

Na těsto

Na polevu

Na posypání

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu o rozměrech přibližně 20x30 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. Těsto připravíme tak, že oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé, nadýchané směsi. Postupně přidáme mleté pistácie, hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
  3. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a lehce ho zapracujeme do pistáciového těsta.
  4. Těsto rozetřeme do připravené formy a pečeme přibližně 25-30 minut, nebo dokud špejle vložená do těsta nevychází čistá.
  5. Po upečení necháme těsto vychladnout.
  6. Na polevu si nad vodní lázní rozpustíme hořkou čokoládu s 2 lžícemi smetany. Až bude hladká, nalijeme ji na vychladlé pistáciové těsto, zasypeme ještě nasekanými pistáciemi a necháme ztuhnout.
  7. Po ztuhnutí polevy nakrájíme na řezy. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 290.10 kcal | Protein: 7.58 g | Sacharidy: 29.17 g | z toho cukr: 16.67 g | Tuk: 15.05 g | z toho nas. MK: 4.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4426-pistaciove-rezy-s-cokoladou