Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy jsou tradiční český moučník, který okouzlí svou křehkou strukturou, šťavnatou jablečnou náplní a nadýchanou vrstvou sněhu. Tento dezert je skvělým spojením chutí a textur, ideálním k podzimnímu či zimnímu posezení s šálkem čaje.

Ingredience (8 x porce)

Na náplň

Na sníh

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a špetku soli. Přidáme změklé máslo a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části: větší (asi 2/3) a menší (asi 1/3). Menší část zabalíme do fólie a dáme do mrazáku.
  2. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a promícháme s cukrem, skořicí a mletými ořechy.
  3. Větší část těsta vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřeme připravenou jablečnou náplň.
  4. Bílky ušleháme do pevného sněhu, postupně zašleháme moučkový cukr. Sníh navrstvíme na jablečnou náplň.
  5. Z mrazáku vyjmeme menší část těsta a nahrubo ji nastrouháme na vrstvu sněhu.
  6. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30–40 minut, dokud povrch nezezlátne.
  7. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na řezy a servírujeme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 572.89 kcal | Protein: 8.27 g | Sacharidy: 77.32 g | z toho cukr: 47.53 g | Tuk: 25.40 g | z toho nas. MK: 11.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4427-hrabenciny-rezy