Hraběnčiny řezy jsou tradiční český moučník, který okouzlí svou křehkou strukturou, šťavnatou jablečnou náplní a nadýchanou vrstvou sněhu. Tento dezert je skvělým spojením chutí a textur, ideálním k podzimnímu či zimnímu posezení s šálkem čaje.
Ingredience (8 x porce)
Na náplň
Na sníh
Na dokončení
Postup přípravy
Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a špetku soli. Přidáme změklé máslo a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části: větší (asi 2/3) a menší (asi 1/3). Menší část zabalíme do fólie a dáme do mrazáku.
Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a promícháme s cukrem, skořicí a mletými ořechy.
Větší část těsta vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřeme připravenou jablečnou náplň.
Bílky ušleháme do pevného sněhu, postupně zašleháme moučkový cukr. Sníh navrstvíme na jablečnou náplň.
Z mrazáku vyjmeme menší část těsta a nahrubo ji nastrouháme na vrstvu sněhu.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30–40 minut, dokud povrch nezezlátne.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na řezy a servírujeme. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 572.89 kcal |
Protein: 8.27 g |
Sacharidy: 77.32 g |
z toho cukr: 47.53 g |
Tuk: 25.40 g |
z toho nas. MK: 11.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4427-hrabenciny-rezy