Hovězí burrito je syté a voňavé jídlo inspirované mexickou kuchyní. Kombinace kořeněného hovězího masa, čerstvé zeleniny, jemné rýže a rozpuštěného sýra v měkké tortille tvoří dokonalou harmonii chutí. Ideální volba pro rychlou večeři nebo neformální posezení s přáteli.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme cibuli do sklovata. Přidáme nasekaný česnek a chilli papričku, chvíli restujeme. Přidáme mleté hovězí maso a opékáme, dokud nezhnědne.
Do pánve přidáme papriku, rajčata, sladkou papriku, kmín, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a necháme dusit na mírném ohni asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne a chutě se nepropojí.
Zatímco se maso připravuje, uvaříme rýži podle návodu na obalu. Můžeme ji dochutit špetkou soli.
Každou tortillu zahřejeme na suché pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Na střed tortilly naneseme vrstvu vařené rýže, poté přidáme masovou směs a posypeme strouhaným cheddarem.
Tortilly pevně zavineme – nejprve přehneme spodní okraj přes náplň, poté přeložíme boční strany a nakonec zavineme směrem nahoru.
Hotová burrita podáváme teplá, případně je můžeme ještě krátce opéct na suché pánvi z obou stran, aby získala křupavý povrch.
K burritu se skvěle hodí i guacamole, zakysaná smetana nebo ostrá salsa jako dip. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 655.97 kcal |
Protein: 34.32 g |
Sacharidy: 74.23 g |
z toho cukr: 6.67 g |
Tuk: 21.77 g |
z toho nas. MK: 10.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4428-hovezi-burrito