Tagliatelle Salsa di Noci

Salsa di Noci je italská ořechová omáčka, která dodává těstovinám bohatou a jemně oříškovou chuť. Tato jednoduchá omáčka s opraženými vlašskými ořechy, česnekem a čerstvým tymiánem je dokonalým společníkem pro rychlou, ale chuťově intenzivní večeři.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Tagliatelle vaříme ve velkém množství osolené vody podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. Mezitím opražíme vlašské ořechy na sucho na pánvi, dokud nezískají zlatavou barvu. Necháme vychladnout.
  3. Česnek oloupeme a najemno nasekáme.
  4. Do mixéru nebo kuchyňského robota přidáme ořechy, česnek, olivový olej, tymián, parmazán, citronovou šťávu a jemně rozmixujeme do krémové konzistence.
  5. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Vařené tagliatelle promícháme s omáčkou salsa di noci a podáváme teplé. Ozdobit můžeme vlašskými ořechy. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,214.03 kcal | Protein: 29.28 g | Sacharidy: 94.54 g | z toho cukr: 4.67 g | Tuk: 81.10 g | z toho nas. MK: 10.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4429-tagliatelle-salsa-di-noci