Žemlovka

Tradiční jednoduchý a chuťově bohatý dezert, který si zamilujete. Jemné jablečné plátky kombinované s rozinkami, tvarohem a rumem vytvoří skvělou harmonii chutí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu nebo pánvi rozpustíme máslo a jablka s rozinkami krátce orestujeme. Přidáme rum, skořici, cukr a dusíme, dokud jablka nezměknou.
  2. Mezitím si tvaroh promícháme s mlékem nebo smetanou, přidáme špetku muškátového oříšku a dle chuti osladíme.
  3. Vyskládáme formu (máslem vymazanou) vekou nebo rohlíky, které předtím na chvíli namočíme v mléce. Na to položíme část jablečné směsi, poté tvarohovou náplň a navrch pečivo.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut, dokud povrch nebude zlatavý.
  5. Podáváme teplé nebo vychladlé, případně s trochou zakysané smetany nebo šlehačky. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 2,644.38 kcal | Protein: 88.24 g | Sacharidy: 436.26 g | z toho cukr: 103.38 g | Tuk: 48.68 g | z toho nas. MK: 17.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4431-zemlovka