Ďábelské topinky

Oblíbená klasika, která vás zahřeje a povzbudí. Pikantní směs na topinkách se hodí jako rychlá večeře nebo pohoštění pro přátele.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme.
  2. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Maso restujeme, dokud nezíská hezky zlatou barvu a nepustí šťávu.
  3. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku a chilli papričku (podle chuti). Promícháme a krátce restujeme.
  4. Přilijeme konzervovaná rajčata a kečup nebo protlak. Podusíme asi 10 minut, aby se chutě spojily a omáčka lehce zhoustla. Dle chuti dosolíme nebo dopepříme.
  5. Mezitím připravíme topinky: na pánvi nebo v toustovači opečeme krajíce chleba dozlatova. Pokud chceme klasické smažené topinky, osmažíme je na troše oleje.
  6. Hotovou směs rozdělíme na opečené topinky a ihned podáváme. Lze ozdobit čerstvou petrželkou nebo sýrem dle chuti. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 411.41 kcal | Protein: 16.26 g | Sacharidy: 37.26 g | z toho cukr: 11.52 g | Tuk: 20.77 g | z toho nas. MK: 5.26 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4433-dabelske-topinky