Tento polévkový krém je osvěžující a díky kombinaci pomerančové šťávy a římského kmínu příjemně exotický. Skvělý jako předkrm nebo lehký oběd!
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Mrkev a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a restujeme do zesklovatění. Vmícháme římský kmín a necháme krátce rozvonět.
Přidáme nakrájenou mrkev a petržel. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na středním plameni, dokud zelenina nezměkne.
Když je zelenina měkká, polévku stáhneme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
Přidáme pomerančovou šťávu, smetanu a dochutíme solí a pepřem. Polévku krátce povaříme, aby se chutě propojily, ale už ji nevaříme příliš dlouho, aby si zachovala svěžest pomeranče.
Krém nalijeme do misek a ozdobíme čerstvými bylinkami, dýňovými semínky nebo krutony.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 246.85 kcal |
Protein: 5.21 g |
Sacharidy: 24.26 g |
z toho cukr: 15.70 g |
Tuk: 13.39 g |
z toho nas. MK: 6.40 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4435-mrkvovo-petrzelovy-krem-s-pomerancovou-stavou