Mrkvovo-petrželový krém s pomerančovou šťávou

Tento polévkový krém je osvěžující a díky kombinaci pomerančové šťávy a římského kmínu příjemně exotický. Skvělý jako předkrm nebo lehký oběd!

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Mrkev a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo.
  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a restujeme do zesklovatění. Vmícháme římský kmín a necháme krátce rozvonět.
  3. Přidáme nakrájenou mrkev a petržel. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na středním plameni, dokud zelenina nezměkne.
  4. Když je zelenina měkká, polévku stáhneme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  5. Přidáme pomerančovou šťávu, smetanu a dochutíme solí a pepřem. Polévku krátce povaříme, aby se chutě propojily, ale už ji nevaříme příliš dlouho, aby si zachovala svěžest pomeranče.
  6. Krém nalijeme do misek a ozdobíme čerstvými bylinkami, dýňovými semínky nebo krutony.
  7. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 246.85 kcal | Protein: 5.21 g | Sacharidy: 24.26 g | z toho cukr: 15.70 g | Tuk: 13.39 g | z toho nas. MK: 6.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4435-mrkvovo-petrzelovy-krem-s-pomerancovou-stavou