Vepřový steak z kýty, opékané brambory a chilli barbecue omáčka

Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s křupavými brambory a pikantní omáčkou, která dodává jídlu výjimečnou chuť. Ideální volba pro milovníky grilovaných a výrazně ochucených pokrmů.

Ingredience (4 x porce)

Na brambory

Na omáčku

Postup přípravy

  1. Plátky vepřové kýty jemně naklepeme paličkou přes potravinovou fólii. Smícháme olivový olej, nasekaný česnek, mletou papriku, sůl a pepř a touto směsí maso potřeme. Necháme marinovat alespoň 30 minut.
  2. Brambory očistíme a nakrájíme na plátky či poloviny (u menších brambor). Smícháme je s olivovým olejem, rozmarýnem, solí a pepřem. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  3. V menším hrnci smícháme kečup, med, sójovou omáčku, chilli, římský kmín a prolisovaný česnek. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Steaky opékáme z obou stran dozlatova, každou stranu cca 3–4 minuty (dle tloušťky masa).
  5. Na talíř servírujeme steak, vedle opékané brambory a misku chilli barbecue omáčky. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 520.38 kcal | Protein: 36.85 g | Sacharidy: 49.75 g | z toho cukr: 16.72 g | Tuk: 18.86 g | z toho nas. MK: 3.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4440-veprovy-steak-z-kyty-opekane-brambory-a-chilli-barbecue-omacka