Hrachovka se slaninovým chipsem

Hrachovka s krutonky a slaninovým chipsem je tradiční polévka v moderním podání. Spojuje krémovou konzistenci hrášku s křupavostí slaninových chipsů a krutonků, což z ní dělá syté a lahodné jídlo ideální pro chladnější dny.

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Namočený hrách slijeme, propláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme přibližně 40 minut, dokud nezměkne.
  2. Na olivovém oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova. Přidáme k uvařenému hrachu.
  3. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Necháme ještě krátce prohřát.
  4. Plátky slaniny rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě na 200 °C přibližně 8–10 minut, dokud nejsou křupavé.
  5. Hrachovku nalijeme do misek, ozdobíme krutonky a slaninovými chipsy. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 610.73 kcal | Protein: 24.48 g | Sacharidy: 59.77 g | z toho cukr: 3.98 g | Tuk: 30.52 g | z toho nas. MK: 12.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4441-hrachovka-se-slaninovym-chipsem