Hrachovka s krutonky a slaninovým chipsem je tradiční polévka v moderním podání. Spojuje krémovou konzistenci hrášku s křupavostí slaninových chipsů a krutonků, což z ní dělá syté a lahodné jídlo ideální pro chladnější dny.
Ingredience (4 x porce)
Na ozdobu
Postup přípravy
Namočený hrách slijeme, propláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme přibližně 40 minut, dokud nezměkne.
Na olivovém oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova. Přidáme k uvařenému hrachu.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Necháme ještě krátce prohřát.
Plátky slaniny rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě na 200 °C přibližně 8–10 minut, dokud nejsou křupavé.
Hrachovku nalijeme do misek, ozdobíme krutonky a slaninovými chipsy. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 610.73 kcal |
Protein: 24.48 g |
Sacharidy: 59.77 g |
z toho cukr: 3.98 g |
Tuk: 30.52 g |
z toho nas. MK: 12.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4441-hrachovka-se-slaninovym-chipsem