Pizza z cukety

Cuketová pizza je skvělou alternativou klasické pizzy, která potěší svou lehkostí a výraznou chutí. Tenký cuketový základ doplněný oblíbeným obložením je ideální volbou pro zdravější oběd, večeři nebo svačinu.

Ingredience (2 x kusy)

Na obložení

Postup přípravy

  1. Nastrouhanou cuketu lehce osolíme a necháme 10 minut vypotit. Poté ji dobře vymačkáme, abychom odstranili přebytečnou vodu.
  2. Smícháme cuketu s vejcem, sýrem, moukou (nebo strouhankou), solí a pepřem, dokud nevznikne kompaktní těsto.
  3. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem do tvaru pizzy. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10–12 minut, dokud není těsto pevné a lehce zlatavé.
  4. Na předpečený základ rozetřeme rajčatový protlak, nasypeme oregáno, poklademe kolečky salámu. šunkou a sýry.
  5. Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 10–15 minut, dokud sýr nezezlátne a obložení se neprohřeje.
  6. Hotovou cuketovou pizzu nakrájíme na dílky a podáváme teplou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x kusy)

Energ. hodnota: 756.87 kcal | Protein: 50.39 g | Sacharidy: 20.50 g | z toho cukr: 6.69 g | Tuk: 52.57 g | z toho nas. MK: 30.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4442-pizza-z-cukety