Cuketová pizza je skvělou alternativou klasické pizzy, která potěší svou lehkostí a výraznou chutí. Tenký cuketový základ doplněný oblíbeným obložením je ideální volbou pro zdravější oběd, večeři nebo svačinu.
Ingredience (2 x kusy)
Na obložení
Postup přípravy
Nastrouhanou cuketu lehce osolíme a necháme 10 minut vypotit. Poté ji dobře vymačkáme, abychom odstranili přebytečnou vodu.
Smícháme cuketu s vejcem, sýrem, moukou (nebo strouhankou), solí a pepřem, dokud nevznikne kompaktní těsto.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem do tvaru pizzy. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10–12 minut, dokud není těsto pevné a lehce zlatavé.
Na předpečený základ rozetřeme rajčatový protlak, nasypeme oregáno, poklademe kolečky salámu. šunkou a sýry.
Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 10–15 minut, dokud sýr nezezlátne a obložení se neprohřeje.
Hotovou cuketovou pizzu nakrájíme na dílky a podáváme teplou. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x kusy)
Energ. hodnota: 756.87 kcal |
Protein: 50.39 g |
Sacharidy: 20.50 g |
z toho cukr: 6.69 g |
Tuk: 52.57 g |
z toho nas. MK: 30.89 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4442-pizza-z-cukety