Špagety s fazolovými lusky a šunkou na smetaně jsou jednoduchým a chutným pokrmem, který kombinuje jemnou chuť lusků s křupavou šunkou a krémovou smetanovou omáčkou. Skvělá volba pro rychlý a sytý oběd nebo večeři!
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Fazolové lusky uvaříme zvlášť v osolené vodě do měkka (cca 5 minut). Poté je slijeme a překrájíme na menší kousky.
Na pánev dáme kostičky špeku, přidáme šunku a restujeme, dokud není křupavá. Poté přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme, aby se rozvoněl.
Do pánve přidáme uvařené fazolky, promícháme a zalijeme smetanou. Směs vaříme na mírném plameni, dokud se smetana z větší části nevyvaří a směs nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
Uvařené špagety přidáme do pánve ke směsi a dobře promícháme, aby se všechny chutě spojily.
Hotové špagety podáváme ihned a můžeme posypat strouhaným parmazánem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 506.04 kcal |
Protein: 22.90 g |
Sacharidy: 58.49 g |
z toho cukr: 5.27 g |
Tuk: 18.20 g |
z toho nas. MK: 7.73 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4443-spagety-s-fazolovymi-lusky-a-sunkou-na-smetane