Špagety s fazolovými lusky a šunkou na smetaně

Špagety s fazolovými lusky a šunkou na smetaně jsou jednoduchým a chutným pokrmem, který kombinuje jemnou chuť lusků s křupavou šunkou a krémovou smetanovou omáčkou. Skvělá volba pro rychlý a sytý oběd nebo večeři!

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Fazolové lusky uvaříme zvlášť v osolené vodě do měkka (cca 5 minut). Poté je slijeme a překrájíme na menší kousky.
  2. Na pánev dáme kostičky špeku, přidáme šunku a restujeme, dokud není křupavá. Poté přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme, aby se rozvoněl.
  3. Do pánve přidáme uvařené fazolky, promícháme a zalijeme smetanou. Směs vaříme na mírném plameni, dokud se smetana z větší části nevyvaří a směs nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Uvařené špagety přidáme do pánve ke směsi a dobře promícháme, aby se všechny chutě spojily.
  5. Hotové špagety podáváme ihned a můžeme posypat strouhaným parmazánem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 506.04 kcal | Protein: 22.90 g | Sacharidy: 58.49 g | z toho cukr: 5.27 g | Tuk: 18.20 g | z toho nas. MK: 7.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4443-spagety-s-fazolovymi-lusky-a-sunkou-na-smetane