Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka s hovězím masem a kolínky je klasické české jídlo, které spojuje jemnou, sladkokyselou chuť omáčky se šťavnatým hovězím a oblíbenou těstovinovou přílohou. Ideální volba pro rodinný oběd, který potěší svou tradiční chutí i sytostí.

Ingredience (4 x porce)

Na omáčku

Příloha

Postup přípravy

  1. Hovězí maso vložíme do hrnce, přidáme cibuli, mrkev, petržel, celer, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené, a vaříme na mírném ohni 1,5–2 hodiny, dokud není maso měkké. Poté maso vyjmeme a vývar přecedíme.
  2. Na másle osmahneme cibuli dozlatova, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji cca 500 ml scezeného vývaru a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme rajčatové pyré, cukr, ocet, sůl a pepř. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr vmícháme smetanu a dochutíme podle potřeby.
  3. Kolínka uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu (al dente). Scedíme a necháme stranou.
  4. Na talíř dáme kolínka, hovězí maso nakrájené na plátky a zalijeme rajskou omáčkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 691.79 kcal | Protein: 41.20 g | Sacharidy: 82.27 g | z toho cukr: 22.43 g | Tuk: 21.44 g | z toho nas. MK: 10.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4445-rajska-omacka-s-hovezim-masem