Bramborové šišky s mákem a povidly

Bramborové šišky s mákem, cukrem, rozpuštěným máslem a povidly jsou oblíbeným tradičním pokrmem, který spojuje jednoduchost a sladkou chuť. Tento recept vám přinese pohodlí a chuť domácí kuchyně v každé porci.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme nebo rozmačkáme na jemno.
  2. Přidáme hrubou mouku, vejce a špetku soli. Vše zpracujeme na těsto.
  3. Těsto tvarujeme na menší šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
  4. Šišky scedíme a v míse promícháme s rozpuštěným máslem.
  5. Na talíř servírujeme šišky posypané mletým mákem, cukrem a ozdobené povidly. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 582.12 kcal | Protein: 11.12 g | Sacharidy: 67.53 g | z toho cukr: 21.54 g | Tuk: 28.30 g | z toho nas. MK: 14.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4448-bramborove-sisky-s-makem-a-povidly