Bramborové šišky s mákem, cukrem, rozpuštěným máslem a povidly jsou oblíbeným tradičním pokrmem, který spojuje jednoduchost a sladkou chuť. Tento recept vám přinese pohodlí a chuť domácí kuchyně v každé porci.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme nebo rozmačkáme na jemno.
Přidáme hrubou mouku, vejce a špetku soli. Vše zpracujeme na těsto.
Těsto tvarujeme na menší šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
Šišky scedíme a v míse promícháme s rozpuštěným máslem.
Na talíř servírujeme šišky posypané mletým mákem, cukrem a ozdobené povidly. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 582.12 kcal |
Protein: 11.12 g |
Sacharidy: 67.53 g |
z toho cukr: 21.54 g |
Tuk: 28.30 g |
z toho nas. MK: 14.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4448-bramborove-sisky-s-makem-a-povidly