Polévka z červené čočky a mrkve s kari

Tato voňavá polévka z červené čočky a mrkve je plná zdraví a chutí. Díky kari koření a slanině dostává výjimečnou chuťovou harmonii, která zahřeje nejen na těle, ale i na duši. Skvělý pokrm pro chladné dny!

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Očistíme červenou čočku a mrkev. Červenou čočku propláchneme pod studenou vodou.
  2. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli do sklovata.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a restujeme společně s cibulí, dokud mrkev nezačne měknout.
  4. Přidáme kari koření a krátce restujeme.
  5. Zalijeme vývarem (nebo vodou s kostkou bujónu) a přivedeme k varu. Poté přidáme propláchnutou červenou čočku.
  6. Vaříme, dokud čočka a mrkev nejsou měkké (přibližně 20-25 minut).
  7. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi do křupava.
  8. Polévku ochutíme solí a pepřem podle chuti.
  9. Hotovou polévku servírujeme posypanou křupavou slaninou a čerstvou nasekanou petrželí. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 339.36 kcal | Protein: 16.30 g | Sacharidy: 31.76 g | z toho cukr: 4.13 g | Tuk: 14.08 g | z toho nas. MK: 3.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4451-polevka-z-cervene-cocky-a-mrkve-s-kari