Tato voňavá polévka z červené čočky a mrkve je plná zdraví a chutí. Díky kari koření a slanině dostává výjimečnou chuťovou harmonii, která zahřeje nejen na těle, ale i na duši. Skvělý pokrm pro chladné dny!
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Očistíme červenou čočku a mrkev. Červenou čočku propláchneme pod studenou vodou.
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli do sklovata.
Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a restujeme společně s cibulí, dokud mrkev nezačne měknout.
Přidáme kari koření a krátce restujeme.
Zalijeme vývarem (nebo vodou s kostkou bujónu) a přivedeme k varu. Poté přidáme propláchnutou červenou čočku.
Vaříme, dokud čočka a mrkev nejsou měkké (přibližně 20-25 minut).
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi do křupava.