Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka je lahodná, krémová a plná svěží chuti. Hodí se jako pomazánka na pečivo, dip k zelenině nebo součást slavnostního pohoštění.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Čerstvý špenát opláchneme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme špenát a krátce podusíme, dokud nezavadne (asi 2 minuty). Pokud používáme mražený špenát, necháme ho na pánvi rozmrazit a odpařit přebytečnou vodu.
  2. Ke špenátu přidáme prolisovaný česnek, promícháme a necháme vychladnout.
  3. Ve větší míse smícháme smetanový sýr a zakysanou smetanu. Přidáme vychladlý špenát a důkladně promícháme. Osolíme, opepříme a případně dochutíme špetkou muškátového oříšku.
  4. Pomazánku podáváme s čerstvým pečivem, krekry nebo jako dip k čerstvé zelenině. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 266.10 kcal | Protein: 4.81 g | Sacharidy: 4.48 g | z toho cukr: 2.90 g | Tuk: 25.71 g | z toho nas. MK: 13.16 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4452-spenatova-pomazanka