Rizoto s lososem a rukolou je lahodné a jednoduché jídlo, které spojuje jemnost ryby, čerstvost rukoly a krémovou texturu rizota. Tento pokrm je ideální volbou pro milovníky zdravých a chutných jídel, které se rychle připraví, ale přitom nabízejí bohatou chuť a výživovou hodnotu. Skvěle se hodí k obědu nebo večeři.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Na olivovém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Jakmile bude měkká, přidáme rýži a restujeme ji asi 2 minuty, dokud nezíská lehce zlatavou barvu.
Do rýže přidáme tymián a podlijeme bílým vínem. Necháme víno odpařit.
Postupně přiléváme vodu nebo vývar, vždy po malých dávkách, a necháme rýži vařit, dokud nebude al dente, což by mělo trvat přibližně 15 minut.
Jakmile je rýže hotová, přidáme lososa, nakrájeného na kousky, a promícháme. Pak vmícháme máslo, aby rizoto bylo krásně krémové.
Vypneme sporák a do rizota přimícháme parmezán a čerstvou rukolu, která mu dodá svěžest.
Rizoto hned podáváme, ideálně s ještě trochou parmazánu navrch. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,083.22 kcal |
Protein: 60.62 g |
Sacharidy: 73.91 g |
z toho cukr: 1.65 g |
Tuk: 52.58 g |
z toho nas. MK: 21.16 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4457-rizoto-s-lososem-a-rukolou