Tortilla s křupavými kuřecími stripsy a svěžím coleslawem je dokonalou kombinací chutí. Křupavé kuřecí stripsy v obalu, doplněné jemnou a osvěžující směsí coleslawu, vytváří ideální jídlo pro rychlou večeři.
Ingredience (4 x porce)
Na coleslaw
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na pruhy. V míse smícháme mouku, papriku, česnekový prášek, oregano, sůl a pepř. Stripsy obalíme nejprve v hladké mouce s kořením, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
V pánvi rozehřejeme dostatek oleje nebo sádla. Obalené stripsy smažíme dozlatova ze všech stran. Poté je vyjmeme a necháme okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
Zelí nakrájíme na jemné proužky, mrkev na jemné kolečka nebo nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme majonézu, bílý jogurt, med, vinný ocet, sůl a pepř. Zeleninu vložíme do dresinku a promícháme. Coleslaw necháme odležet alespoň 15 minut v chladu.
Tortilly zahřejeme na suché pánvi nebo v troubě na několik minut, aby byly měkké a ohebnější.
Na každou tortillu položíme několik stripsů, přidáme coleslaw a zabalíme. Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami nebo podávat s dipem dle výběru. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 634.30 kcal |
Protein: 42.60 g |
Sacharidy: 61.74 g |
z toho cukr: 14.08 g |
Tuk: 19.65 g |
z toho nas. MK: 4.69 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4460-tortilla-s-kurecimi-stripsy-a-coleslawem