Tortilla s kuřecími stripsy a coleslawem

Tortilla s křupavými kuřecími stripsy a svěžím coleslawem je dokonalou kombinací chutí. Křupavé kuřecí stripsy v obalu, doplněné jemnou a osvěžující směsí coleslawu, vytváří ideální jídlo pro rychlou večeři.

Ingredience (4 x porce)

Na coleslaw

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na pruhy. V míse smícháme mouku, papriku, česnekový prášek, oregano, sůl a pepř. Stripsy obalíme nejprve v hladké mouce s kořením, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
  2. V pánvi rozehřejeme dostatek oleje nebo sádla. Obalené stripsy smažíme dozlatova ze všech stran. Poté je vyjmeme a necháme okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
  3. Zelí nakrájíme na jemné proužky, mrkev na jemné kolečka nebo nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme majonézu, bílý jogurt, med, vinný ocet, sůl a pepř. Zeleninu vložíme do dresinku a promícháme. Coleslaw necháme odležet alespoň 15 minut v chladu.
  4. Tortilly zahřejeme na suché pánvi nebo v troubě na několik minut, aby byly měkké a ohebnější.
  5. Na každou tortillu položíme několik stripsů, přidáme coleslaw a zabalíme. Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami nebo podávat s dipem dle výběru. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 634.30 kcal | Protein: 42.60 g | Sacharidy: 61.74 g | z toho cukr: 14.08 g | Tuk: 19.65 g | z toho nas. MK: 4.69 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4460-tortilla-s-kurecimi-stripsy-a-coleslawem