Hovězí falešná svíčková na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
Hovězí falešná svíčková na česneku je skvělou alternativou k pravé svíčkové – maso je krásně měkké, šťavnaté a dokonale provoněné česnekem. Podává se s nadýchanými bramborovými knedlíky a jemně kořeněným dušeným špenátem. Tento tradiční pokrm potěší každého milovníka české kuchyně a je ideální pro rodinný oběd.
Ingredience (4 x porce)
Na bramborové knedlíky
Na špenát
Postup přípravy
Připravíme maso, osušíme ho, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli, česnek a restujeme dozlatova.
Přisypeme sladkou papriku, podlijeme vývarem a přiklopíme. Dusíme na mírném plameni asi 1,5 hodiny do měkka. Během dušení maso občas otočíme a podle potřeby podlijeme dalším vývarem.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme válečky a nakrájíme na jednotlivé knedlíky. Vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut.
Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme česnek a krátce orestujeme. Vsypeme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Dusíme asi 10 minut, dokud se špenát nezměkne.
Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme dohladka.
Na talíř naservírujeme plátky masa, přelijeme omáčkou, přidáme bramborové knedlíky a dušený špenát. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 601.17 kcal |
Protein: 43.90 g |
Sacharidy: 52.68 g |
z toho cukr: 4.13 g |
Tuk: 21.67 g |
z toho nas. MK: 12.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4488-hovezi-falesna-svickova-na-cesneku-se-spenatem-a-bramborovym-knedlikem