Hovězí falešná svíčková na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Hovězí falešná svíčková na česneku je skvělou alternativou k pravé svíčkové – maso je krásně měkké, šťavnaté a dokonale provoněné česnekem. Podává se s nadýchanými bramborovými knedlíky a jemně kořeněným dušeným špenátem. Tento tradiční pokrm potěší každého milovníka české kuchyně a je ideální pro rodinný oběd.

Ingredience (4 x porce)

Na bramborové knedlíky

Na špenát

Postup přípravy

  1. Připravíme maso, osušíme ho, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli, česnek a restujeme dozlatova.
  3. Přisypeme sladkou papriku, podlijeme vývarem a přiklopíme. Dusíme na mírném plameni asi 1,5 hodiny do měkka. Během dušení maso občas otočíme a podle potřeby podlijeme dalším vývarem.
  4. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme válečky a nakrájíme na jednotlivé knedlíky. Vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut.
  5. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme česnek a krátce orestujeme. Vsypeme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Dusíme asi 10 minut, dokud se špenát nezměkne.
  6. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme dohladka.
  7. Na talíř naservírujeme plátky masa, přelijeme omáčkou, přidáme bramborové knedlíky a dušený špenát. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 601.17 kcal | Protein: 43.90 g | Sacharidy: 52.68 g | z toho cukr: 4.13 g | Tuk: 21.67 g | z toho nas. MK: 12.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4488-hovezi-falesna-svickova-na-cesneku-se-spenatem-a-bramborovym-knedlikem