Toto aromatické pesto je skvělou jarní pochoutkou, která dodá jídlu svěží chuť a intenzivní vůni. Skvěle se hodí k těstovinám, pečivu, grilované zelenině nebo jako základ pro marinády a omáčky.
Ingredience (1 x sklenice)
Postup přípravy
Medvědí česnek důkladně omyjeme a osušíme. Parmazán nastrouháme, ořechy lehce opražíme na suché pánvi pro intenzivnější chuť.
Do mixéru vložíme listy medvědího česneku, ořechy a parmazán.
Přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř. Postupně přiléváme olivový olej a mixujeme do hladké konzistence.
Pesto ochutnáme a případně dochutíme solí, pepřem nebo citronovou šťávou.
Přendáme do uzavíratelné sklenice a zalijeme tenkou vrstvou oleje pro delší trvanlivost.
Uchováváme v lednici až 1 týden.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x sklenice)
Energ. hodnota: 1,353.40 kcal |
Protein: 30.37 g |
Sacharidy: 19.06 g |
z toho cukr: 4.36 g |
Tuk: 129.43 g |
z toho nas. MK: 25.08 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4498-pesto-z-medvediho-cesneku