Pesto z medvědího česneku

Toto aromatické pesto je skvělou jarní pochoutkou, která dodá jídlu svěží chuť a intenzivní vůni. Skvěle se hodí k těstovinám, pečivu, grilované zelenině nebo jako základ pro marinády a omáčky.

Ingredience (1 x sklenice)

Postup přípravy

  1. Medvědí česnek důkladně omyjeme a osušíme. Parmazán nastrouháme, ořechy lehce opražíme na suché pánvi pro intenzivnější chuť.
  2. Do mixéru vložíme listy medvědího česneku, ořechy a parmazán.
  3. Přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř. Postupně přiléváme olivový olej a mixujeme do hladké konzistence.
  4. Pesto ochutnáme a případně dochutíme solí, pepřem nebo citronovou šťávou.
  5. Přendáme do uzavíratelné sklenice a zalijeme tenkou vrstvou oleje pro delší trvanlivost. Uchováváme v lednici až 1 týden. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x sklenice)

Energ. hodnota: 1,353.40 kcal | Protein: 30.37 g | Sacharidy: 19.06 g | z toho cukr: 4.36 g | Tuk: 129.43 g | z toho nas. MK: 25.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4498-pesto-z-medvediho-cesneku