Roláda s čokoládovým mascarpone krémem

Tato lehká piškotová roláda s nadýchaným čokoládovým mascarpone krémem je skvělou volbou pro milovníky jemných dezertů. Díky jednoduchému piškotovému těstu a bohaté čokoládové náplni vytvoříte elegantní zákusek, který potěší při každé příležitosti. Roláda je vláčná, snadno se krájí a krásně drží tvar.

Ingredience (8 x porce)

Na těsto

Na krém

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do světlé pěny. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu, poté postupně zašleháme zbytek cukru.
  2. Mouku s práškem do pečiva prosejeme a postupně vmícháme do žloutkové směsi. Nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků.
  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
  4. Horký upečený plát ihned přeneseme na čistou utěrku, opatrně odstraníme papír a stočíme do rolády i s utěrkou. Necháme vychladnout.
  5. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce zchladnout. Mascarpone vyšleháme se smetanou a cukrem, poté vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
  6. Vychladlý korpus rozbalíme, potřeme čokoládovým krémem a opět stočíme do rolády. Pokud nám zbyde krém, můžeme ještě zabalenou roládu zvrchu potřít. Dáme alespoň na 1 hodinu do lednice ztuhnout.
  7. Před podáváním můžeme ještě posypat kakaem nebo přelít čokoládovou polevou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 393.83 kcal | Protein: 7.44 g | Sacharidy: 32.21 g | z toho cukr: 21.53 g | Tuk: 25.56 g | z toho nas. MK: 15.90 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4503-rolada-s-cokoladovym-mascarpone-kremem