Tato lehká piškotová roláda s nadýchaným čokoládovým mascarpone krémem je skvělou volbou pro milovníky jemných dezertů. Díky jednoduchému piškotovému těstu a bohaté čokoládové náplni vytvoříte elegantní zákusek, který potěší při každé příležitosti. Roláda je vláčná, snadno se krájí a krásně drží tvar.
Ingredience (8 x porce)
Na těsto
Na krém
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do světlé pěny. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu, poté postupně zašleháme zbytek cukru.
Mouku s práškem do pečiva prosejeme a postupně vmícháme do žloutkové směsi. Nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
Horký upečený plát ihned přeneseme na čistou utěrku, opatrně odstraníme papír a stočíme do rolády i s utěrkou. Necháme vychladnout.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce zchladnout. Mascarpone vyšleháme se smetanou a cukrem, poté vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
Vychladlý korpus rozbalíme, potřeme čokoládovým krémem a opět stočíme do rolády. Pokud nám zbyde krém, můžeme ještě zabalenou roládu zvrchu potřít. Dáme alespoň na 1 hodinu do lednice ztuhnout.
Před podáváním můžeme ještě posypat kakaem nebo přelít čokoládovou polevou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 393.83 kcal |
Protein: 7.44 g |
Sacharidy: 32.21 g |
z toho cukr: 21.53 g |
Tuk: 25.56 g |
z toho nas. MK: 15.90 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4503-rolada-s-cokoladovym-mascarpone-kremem