Tento salát s pečenými brambory a halloumi je ideálním pokrmem pro všechny, kdo hledají něco chutného, ale zároveň zdravého. Kombinace křupavých brambor, slaného halloumi a jemné zeleniny s krémovým cottage sýrem vytváří dokonalý balanc chutí. Perfektní jako lehká večeře nebo výživný oběd.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Smícháme je s olivovým olejem, solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30-40 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Pravidelně je promícháme.
Do mísy dáme mix salátů, nakrájenou papriku a okurku, cottage, medovou hořčici a majonézu. Promícháme do hladka.
Halloumi nakrájíme na plátky a opékáme na pánvi s trochou oleje na střední teplotě asi 2–3 minuty z každé strany, dokud nebudou zlatavé, případně na kontaktním grilu nasucho.
Na talíř naservírujeme salát, přidáme pečené brambory a halloumi. Přidáme lžičku brusinek.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 762.01 kcal |
Protein: 34.33 g |
Sacharidy: 47.94 g |
z toho cukr: 6.50 g |
Tuk: 45.66 g |
z toho nas. MK: 21.49 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4505-salat-s-pecenymi-brambory-a-halloumi