Salát s pečenými brambory a halloumi

Tento salát s pečenými brambory a halloumi je ideálním pokrmem pro všechny, kdo hledají něco chutného, ale zároveň zdravého. Kombinace křupavých brambor, slaného halloumi a jemné zeleniny s krémovým cottage sýrem vytváří dokonalý balanc chutí. Perfektní jako lehká večeře nebo výživný oběd.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Smícháme je s olivovým olejem, solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30-40 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Pravidelně je promícháme.
  2. Do mísy dáme mix salátů, nakrájenou papriku a okurku, cottage, medovou hořčici a majonézu. Promícháme do hladka.
  3. Halloumi nakrájíme na plátky a opékáme na pánvi s trochou oleje na střední teplotě asi 2–3 minuty z každé strany, dokud nebudou zlatavé, případně na kontaktním grilu nasucho.
  4. Na talíř naservírujeme salát, přidáme pečené brambory a halloumi. Přidáme lžičku brusinek. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 762.01 kcal | Protein: 34.33 g | Sacharidy: 47.94 g | z toho cukr: 6.50 g | Tuk: 45.66 g | z toho nas. MK: 21.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4505-salat-s-pecenymi-brambory-a-halloumi