Muffiny z podmáslí a smetany

Muffiny z podmáslí a smetany jsou zárukou vláčnosti a jemné chuti, která vás okouzlí. Díky jednoduché přípravě a kombinaci čokoládových kousků s podmáslím a smetanou budou hitem každé snídaně nebo posezení s přáteli. Vláčné těsto, které se jen rozplývá na jazyku, potěší děti i dospělé.

Ingredience (12 x kusů)

Postup přípravy

  1. V jedné míse smícháme všechny suché přísady: mouku, prášek do pečiva, špetku soli a rumový cukr.
  2. Ve druhé míse prošleháme vejce s cukrem, přidáme olej, podmáslí a zakysanou smetanu.
  3. Spojíme mokré a suché přísady a vytvoříme hladké těsto. Na závěr vmícháme čokoládové kousky.
  4. Připravíme formu na muffiny nebo bábovičky a naplníme ji těstem do 2/3 výšky.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–25 minut, dokud nejsou muffiny zlatavé a špejle po zapíchnutí čistá. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x kusů)

Energ. hodnota: 226.26 kcal | Protein: 4.48 g | Sacharidy: 40.32 g | z toho cukr: 21.31 g | Tuk: 9.56 g | z toho nas. MK: 3.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4506-muffiny-z-podmasli-a-smetany